Ontdek Limburg

Bezienswaardigheden en activiteiten in de regio

Zuid Limburg is een uniek gebied in vergelijking met de rest van Nederland. Dit geldt niet alleen voor het zo karakteristieke heuvellandschap, maar ook voor de cultuur, tradities en typisch bourgondische sfeer. Eigenheimer Bed & Breakfast ligt er middenin en is dus bij uitstek hét startpunt voor jouw ontdekkingstocht door Zuid Limburg. 

Hieronder vind je een selectie van leuke en interessante bezienswaardigheden en activiteiten in de regio, plus een aantal handige websites waarop je nog veel meer toeristische informatie kunt vinden over de regio.

Bijzondere steden in de buurt

Simpelveld heeft dankzij de centrale ligging verschillende leuke en unieke steden in de buurt die de moeite waard zijn om te gaan bezoeken, zoals Maastricht, Heerlen, Aachen (DE) of Luik (BE). Proef de verschillende culturen!

Heuvels & Dalen

Wanneer je Zuid Limburg binnenrijdt, voel en zie je meteen het verschil! Ontdek het meest markante stukje Nederland en geniet van de natuur en rust in de glooiende heuvels en diepe beekvalleien. Vanuit Eigenheimer Bed & Breakfast heb je direct toegang tot verschillende wandel- en fietsroutes.

Zuid Limburgse Wijnen

Je waant je bijna in Frankrijk wanneer je in het Limburgse heuvellandschap de wijnranken tegemoet komen. Dankzij de bijzondere mergelbodem is Zuid Limburg uitermate geschikt voor wijnbouw. Ontdek, proef en geniet! Bezoek een van de vele wijngaarden, doe mee aan een wijnproeverij of wandel langs de wijnroutes.

Mergellandschap

Het karakteristieke Limburgse mergellandschap is een van de weinige plekken in Nederland waar het Krijt tijdperk nog zichtbaar en tastbaar is. Ga op ondergronds avontuur in en bezoek het labyrint van unieke mergelgrotten die zich op verschillende plekken in Zuid Limburg bevinden.

Proef Limburg

In Zuid Limburg weten ze wel wat bourgondisch genieten inhoudt. We staan dan ook bekend om ons heerlijk eten en drinken. Ontdek en proef onze bijzondere streekproducten uit het zuiden, zoals de ontelbare unieke bieren, bijzondere wijnen en andere smakelijke streekproducten zoals zoervleisj, echte Limburgse vlaaien en stropen.

Attracties in de regio

In de omgeving van Simpelveld is er een attractie voor iedere smaak. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige GaiaZOO of Mondo Verde in Kerkrade, of ga lekker snowboarden in Snowworld te Landgraaf. Allemaal attracties op minder dan 10 minuten rijden van Simpelveld.

Romeins verleden

Het oudste stenen gebouw van Nederland staat in Limburg. Vier eeuwen lang maakte Zuid Limburg deel uit van het Romeinse Rijk. Volg in de voetsporen van de Romeinen en bewandel de Via Belgica, neem een kijkje bij de grootste Romeinse opgraving in Nederland in het Thermenmuseum in Heerlen, of bezoek de Romeinse catacomben in Valkenburg.

Bezinning & welness

In Eigenheimer Bed & Breakfast kun je écht even de tijd voor jezelf nemen. Door de indrukwekkende natuur, de Limburgse cultuur waarin men nog tijd en aandacht heeft voor elkaar en de vele welness faciliteiten in de omgeving is dit dé ideale plek om te onthaasten. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke massage in Spa & Welness St, Gerlach, of bezoek Thermae 2000 in Valkenburg, voor een plons in de warme thermale baden.

Musea & Kunst

Zuid Limburg bruist van de kunst, cultuur en grootschalige evenementen en tentoonstellingen. Limburg heeft het hele jaar door veel te bieden voor elke kunst-, theater- en cultuurliefhebber. Laat je inspireren in een van de vele musea, galerijen, doe mee aan een workshop of geniet van een indrukwekkende theatershow in een van de theaters in de buurt.

Bedrijfsuitjes & Zakelijke Overnachtingen

Eigenheimer Bed & Breakfast is ook uitermate geschikt voor zakelijke overnachtingen of een uniek bedrijfsuitje in het Limburgse Heuvellandschap.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ontdek Limburg!

Overzichtelijke websites met bezienswaardigheden en activiteiten

Zie hieronder een paar handige websites met nog veel meer informatie over toerisme in Limburg: