Over ons

cropped-favicon.png

Welkom bij Eigenheimer Bed & Breakfast

Van harte welkom bij Eigenheimer Bed & Breakfast. Wat fijn dat je er bent!

Een unieke locatie

Zoals je misschien al op onze website en social media kanalen hebt kunnen zien, is Eigenheimer Bed & Breakfast geen gewoon gebouw. Het is namelijk gevestigd op een unieke historische locatie, bestaand uit een woonhuis met daarnaast een grote opslagruimte voor de groothandel in granen en meel. Het woonhuis en de opslag zijn in 1870 gebouwd door de familie Schreyen-Tychon.

In de jaren ’60 van de 20e eeuw is de volledige locatie overgenomen door de familie Gorissen, die hier een bekende groothandel voor aardappelen vestigden.

Na de sluiting van de aardappelgroothandel, zijn het pand en de naastgelegen opslagruimte langzaam in verval geraakt.

Kansen grijpen

In 2020 hebben wij de kans gegrepen om dit prachtige historische pand en bijbehorende opslagruimte te kopen.

Met veel liefde, passie en creativiteit hebben wij het woonhuis volledig gerenoveerd tot een moderne, luxe Bed & Breakfast, waarbij wij erop gelet hebben om alle unieke historische elementen van het pand zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen. Voor de opslagruimte hebben wij ook nog grootse plannen. 

Wil je meer weten over hoe wij dit vervallen historische pand hebben omgetoverd tot luxe, moderne Bed & Breakfast?

Neem dan een kijkje op onze social media kanalen, waarop wij de hele renovatie hebben vastgelegd:

Simpelveld, het hart van Limburg

Eigenheimer Bed & Breakfast is gelegen te Simpelveld, ook wel het “Stoomstadje” genoemd. Simpelveld is centraal gelegen in Zuid Limburg en is omringd door het prachtige en karakteristieke heuvellandschap.

Simpelveld ligt bovendien op korte afstand van de Duitse en Belgische grens. Hét ideale startpunt voor een wandel- of fietstocht in de natuur.

Het nostalgische station is de thuishaven van de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij, in de volksmond ook beter bekend als “het Miljoenenlijntje”. Vanaf hier kun je met de nostalgische stoomtrein de omgeving bewonderen over de enige “berg”spoorweg die Nederland rijk is. 

De gemeente Simpelveld vormt samen met gemeente Voerendaal “Het land van Kalk” en is een van Limburgs mooiste natuurgebieden.

Activiteiten & bezienswaardigheden in de omgeving

Beleef Limburg! Lees hier meer over bezienswaardigheden en activiteiten in en rondom Simpelveld.

"Een unieke locatie"

"Mooie, veelzijdige omgeving"